ISTORIC CIOBANESC DE ASIA CENTRALA

ISTORIC RASA

Istoric rasa ciobanesc de Asia Centrala. Cel mai probabil, Ciobanescul de Asia Centrala isi are originea undeva  între Ural , Marea Caspică , Asia Mică şi graniţa de nord-vest  a Chinei.

Exemplare de aborigeni ai acestei rase  încă poat fi găsite în ţările de origine, cum ar fi Kârgâzstan , Tadzhikistan , Turkmenistan , Kazahstan , Afganistan , Uzbekistan şi ţările din jur.

Acesti caini au fost intotdeauna folositi ca si caini utilitari, la pasa gospodariilor, a caravanelor sau chir in luptele cu caini dupa traditiile populatiilor din Asia Centrala.

Biologii si  oamenii de ştiinţă  rusi au studiat aceasta rasa  inca din   din secolul al XVIII-lea.  După Revoluţia comunistă , guvernul sovietic sa axat pe rase de câini utilitari pentru Armata Roşie, şi a importat cei  mai buni reprezentanţi ai  rasei in  Rusia pentru a-i folosi in armata.

De-a lungul deceniilor, această practică a prejudiciat mult populatiile locale care pierdeau din exemplarele  bune, iar introducerea de rase noi in acste regiuni a dus la incrucisari haotice care au destabilizat rasa la un moment dat. În cele din urmă, câinii de rasă a rămas doar cu păstorii.

Istoric rasa ciobanesc de Asia Centrala

Aceasta rasa rasa cuprinde numeroase tipuri.  Acestea diferă în mărime, culoare, tipurile de cap, şi tipurile de par. Central asiatici au tendinţa de a forma un grup social, compus din membri cu diferite  pozitii in  respectiva societate.

Calitatile  exclusive,ale rasei  cum ar  fi flexibilitatea extraordinara a articulaţiilor, cap mare si  gât foarte masiv cu gusa . Fata expresivă, aproape cu ochii umani, dezvăluind  inteligenţa inimitabila si nevoia de afectiune.

Ciobanestii de Asia Centrala (Istoric rasa ciobanesc de Asia Centrala) au fost mereu utilizati ca si caini utilitari datorita abilitatilor unice pe care aceasta rasa le are.

Folosit chiar si in luptele traditionale cu caini, ciobanescul de Asia Centrala nu are in natura sa violenta unui pitbull.

Uniunea Sovietica i-a folosit in Armata Rosie atat pentru paza cat si ca si caini utilitari.

Aceasta rasa, usor adaptabila la medii extreme s-a pliat perfect pe nevoile armatei ruse care a speculat abilitatile sale.